Eötvös Cirkusz

Mélyen tisztelt hölgyeim és uraim kedves gyerekek, nagyérdemű publikum!

Tisztelettel köszöntöm önöket a 100 éves Eötvös cirkusz weboldalán.

Kedves cirkuszrajongók!

Nagy hírünk van! A 100 éves Eötvös cirkusz újra nyitja kapuit, melyet március 12-én a pandémia kitörésének következtében kénytelen volt bezárni.
Most, hogy a veszélyhelyzet véget ért újra indul a turnénk és első helyszínünk természetesen a hírös város Kecskemét lesz.
Premier Június 26-án!

Köszöntő

Csupán egy ponyvából vont sátorkupola, csupán a fűrészpor, csak a fények, a mozdulatok pár lélegzetelállító pillanat: ennyiben is összefoglalható a cirkusz varázslata.

Önök azonban, kedves cirkuszbaràtok, velünk a cirkusz művészeivel együtt jól tudják: sokkal többről van szó. A cirkusz életre szóló káprázatáról, amely mindörökké rabul ejti az ember szívét. A mi szakmánkban úgy tartják: akinek a sarkàra egyszer rátapad a fűrészpor, többé sohasem szabadul a manézs bűvöletéből. Önöktől cirkuszrajongoktól tudom a nézőtéren sincs ez másként. 

Némelyik produkció, egy-egy emberfelettinek tetsző artisztikus teljesítmény egész életükben végigkíséri a nézőket. A hihetetlenben, a káprázatosban, a lélegzetelállítóban való részesülés felejthetetlen ajándék minden cirkuszlátogató számára. A cirkusz olyan élmény, amelyet semmi egyéb nem helyettesíthet. Mi egyéb volna a magyarázat a cirkuszművészet évezredes diadalútjára.

Száz évvel ezelőtt nagyapám Eötvös Nándor Aladár megalapította az Eötvös cirkuszt. A családok cirkuszát. Amidőn elődeim nyomdokaiba lépve, több mint másfél évszázados családi tradíció örököseként  átvettem a világhírű Eötvös Cirkuszt, abban a hitben tettem, hogy hivatásom, a manézs művészete egyedülálló feladatot ró rám. Dolgom több, se kevesebb, mint amiért őseim dacoltak sárral-faggyal: hogy amint kigyúlnak a fények a porond bűvös körében, elvezessem Önöket, mélyen tisztelt publikum, a kápràzatok és a határtalan lehetőségek világába.

Bízom benne, hogy midőn utódaim az elkövetkező évtizedekben a cirkusz vezetését átveszik majd tőlem, nem róják rám, hogy nem tettem meg mindent a nagyérdemű közönség szórakoztatásáért. Szívből kívánom, hogy a 100 éves Eötvös Cirkusz Centenárium című műsorának varázslata megnyilvánuljon önöknek, hisz a varázslat itt él közöttünk. 

Eötvös Loránd

Cirkuszigazgató

Előadások helyszínei

Jászberény

  • Március 6 - 8

Kecskemét

  • Március 12-22

Szarvas

  • Március 24-25

Békéscsaba

  • Március 27 - Április 5
Eötvös cirkusz

Érdekel valamelyik előadásunk?

Vendégeink

Véleményei

Eötvös cirkusz

Akcióinkról az infóvonalon érdeklődhet