A Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál

a Monte Carlói után a második legrangosabb Cirkuszfesztivál a világon.

A rangos eseményen nagyon sok világszínvonalú produkció méri össze tudását. Az eseményen a Nemzetközi cirkuszvilág színe-java tiszteletét teszi. A vilàg legjobb cirkuszainak igazgatói, Varieték vezetői, külföldi és hazai legendás artistaművészek egyszóval aki a cirkusz világában èl és mozog az jelen volt ezen az eseményen.

A 13. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál sajátossága, a rangos Nemzetközi zsűri mellett a Magyar Cirkuszigazgatók Egyesülete is aki zsűriként vesz részt, ez egyedülálló a világon.

Cirkuszunk igazgatója Eötvös Loránd a Magyar Cirkuszigazgatók Egyesületének Elnökeként volt jelen eme rangos eseményen. Fekete Péter a Kultúráért felelős Államtitkár Úr kérésére idén három díjat adományozhattak Arany, Ezüst és Bronz minőségben. Egyesületünk a Bronz díjat a Golden Dreamsnek itélte akik a fesztivál Ezüst díját is elnyerték.

A második helyezést az Ezüst Díjat a kínai Black & White Fantasy kézegyensúlyozó csoport kapta akik a fesztivál egyik Arany díját is elnyerték. A Fődíjat az első helyezettnek járó Arany Díjat a cirkuszigazgatók Ifj. Richter Józsefnek és feleségének Merrylu Richternek adományozták. A Magyar Nemzeti Cirkusz ifjú igazgatói a Fesztivál fő Arany Díját is megnyerték így történelmet írtak hisz példa nélküli, hogy egy artistaművész, Cirkuszfesztiválon két Arany díjat is nyerjen. A Cirkuszfesztivál nagyon sikeres volt. Magas színvonalú világszámok mérték össze tudásukat és fergeteges hangulatot produkáltak.